Różowe jajka ze szparagami i fetą | Mienta blog
Jajka, Świąteczne, Warzywa

Różowe jajka ze szparagami i fetą

Pięknie się prezentują i wyśmienicie smakują. Przedstawiam jajka barwione sokiem z buraka, podane ze szparagami duszonymi na maśle oraz fetą.

rozowe jajka ze szparagami i feta 2 - Różowe jajka ze szparagami i fetąrozowe jajka ze szparagami i feta 3 - Różowe jajka ze szparagami i fetą

  • 6 jajek
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżka soku z cytryny
  • pół pęczka zielonych szparagów
  • około 40 g sera feta
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • około 250 ml soku z buraka

rozowe jajka ze szparagami i feta 4 - Różowe jajka ze szparagami i fetą

Jajka gotujemy na twardo.

Wystudzone i obrane przekładamy do miski i zalewamy sokiem z buraka.

Po około 10-15 minutach wyjmujemy je i czekamy, aż wyschną.

Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i dusimy je na maśle.

Doprawiamy je solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Na przekrojone jajka nakładamy szparagi i posypujemy pokruszonym serem oraz pieprzem.

Smacznego :)

rozowe jajka ze szparagami i feta 5 - Różowe jajka ze szparagami i fetąrozowe jajka ze szparagami i feta 6 - Różowe jajka ze szparagami i fetą

 

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Komentuj