Przepis na : śniadanie
Wbrew pozorom nie zawsze jadamy śniadania na słodko ;) Wytrawny omlet z ulubionymi dodatkami jest jednym z moich ulubionych dań, od jakich lubię zaczynać dzień. Szczególnie jesienią cenię sobie takie rozgrzewające, sycące śniadania. Polecam :) szklanka małych pieczarek łyżka soku z limonki łyżeczka masła klarowanego sól i pieprz do smaku natka pietruszki 2 jajka łyżeczka masła klarowanego pół awokado spora szczypta soli łyżeczka soku z limonki Obrane pieczarki skrapiamy sokiem z limonki. Podsmażamy je do zrumieni... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...