W końcu pojawił się bób. I pomyśleć, że w dzieciństwie nawet nie chciałam na niego patrzeć. A teraz? Teraz nawet mimo tego, że nie mam czasu na długie obieranie go ze skórki, to i tak przy każdej wizycie w warzywniaku kupuję kilogram ;) Wiadomo, że najlepiej smakuje podjadany właśnie podczas obierania, natomiast możliwości wykorzystania go w daniach jest nieskończenie wiele. Na przykład na waflach ryżowych w formie pasty. Polecam :) 1/5 szklanki ugotowanego i obranego bobu spory pęczek dymki 2 łyżki soku z li... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...