Dziś na kolację proponuję lekkie i bardzo smaczne risotto z kwiatami cukini. Przepis jest bardzo prosty i zaręczam, że w 20 minut możecie wyczarować pyszne i zdrowe danie. Nie ma przecież nic lepszego jak sezonowe, świeże produkty. Cukinie najlepsze są gdy na ich koncu twki jeszcze okwiat. Tylko wtedy owoc ma delikatną skórkę, więc nie trzeba jej obierać, a nie uformowana jeszcze komora nasienna, pozwala jeść ją nawet na surowo… Zapraszam serdecznie.) Risotto z kwiatami cukini ... czytaj dalej...
Hej! Nominuję Twojego bloga do Liebster Blog Award.Pozdrawiam http://kuchnianaobcasach.blogspot.com/
@Justyna, zachecam do sprobowania. delikatna cukinia swietnie wspolgra z wedzonka, lub parmenska szynka.pozdrawiam ))
Zuza, i swietnie smakuje. mozna jeszcze dodac szafran) pozdrawiam)