Risotto z kwiatami cukini

Risotto z kwiatami cukini

Risotto z kwiatami cukini

Dziś na kolację proponuję lekkie i bardzo smaczne risotto z kwiatami cukini.  Przepis jest bardzo prosty i zaręczam, że w 20 minut możecie wyczarować pyszne i zdrowe danie. Nie ma przecież nic lepszego jak sezonowe, świeże produkty. Cukinie najlepsze są  gdy na ich koncu twki jeszcze okwiat. Tylko wtedy owoc ma delikatną skórkę, więc nie trzeba jej obierać, a nie uformowana jeszcze komora nasienna, pozwala jeść ją nawet na surowo… Zapraszam serdecznie.) Risotto z kwiatami cukini ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Zuza, 26 czerwca 2013 12:00:54

interesujące :)

Justyna Bąk, 26 czerwca 2013 14:50:29

ciekawe połączenie:)

mufinka79, 26 czerwca 2013 19:28:47

Hej! Nominuję Twojego bloga do Liebster Blog Award.Pozdrawiam http://kuchnianaobcasach.blogspot.com/

sofieta- mia cucina, 26 czerwca 2013 23:49:25

@Justyna, zachecam do sprobowania. delikatna cukinia swietnie wspolgra z wedzonka, lub parmenska szynka.pozdrawiam ))

sofieta- mia cucina, 26 czerwca 2013 23:51:25

Zuza, i swietnie smakuje. mozna jeszcze dodac szafran) pozdrawiam)

sofieta- mia cucina, 27 czerwca 2013 00:08:53

Mufinko, slicznie dziekuje!!!