Makaron strozzapreti z bakłażanem, białą kiełbasą i opieńkami Jesienne danie na pierwszy dzień jesieni. Tylko trzy składniki, a jaka uczta dla podniebienia! Smażony, słodkawy bakłażan, fenomenalnie współgra z opieńkami i podsmażaną białą kiełbasą. Polecam bardzo!Znacie moje zamiłowania do fikuśnych makaronów, dzis powtórka pysznego makaronu strozzapreti (możecie poczytać o nim tu), a o bakłażanie tutaj. Składniki na 4 osoby:250 g makaronu strozzapreti1/4 cebuli2 małe białe kiełbaski30... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Leśne grzyby i makaron, to jest to. :) Zachęciłaś mnie, by pójść do lasy na grzyby...
Kocham grzyby, a opieńków nigdy jadłam, może czas to zmienić ... :) Pozdrawiam
cudowny ten makaron! a grzyby z kiełbasą i makaronem świetnie się komponują:)zamiast opieńków mogą być podgrzybki?
@Whiness, Cieszy mnie, ze sie podoba, i ze tak prosty makaron inspiruje)pozdrawiam))@Amber, opienki, bardzo niepozorne "drzewne" grzybki, sa tez moimi ulubionmi)jestem pod wrazeniem Twojego Bloga!!- SUPER!@Myszka, naprawde zachecam do sprobowania, w niczym nie sa gorsze od innych grzybkow. pozdrawiam)@Maja, oczywiscie, grzybki moga byc Twoje ulubione. wg. mnie ten szczegolny smak, zalezy od polaczenia bialej kielbasy( ale nie takiej wedzonej)i slodkawego baklazanai i grzybkow oczywiscie! niebo w gebie))