Chimichurri to popularny w Argentynie i Urugwaju sos przyrządzony z natki pietruszki, czosnku, oliwy, oregano oraz octu z wina. Sos podaje się w wersji na świeżo jako dodatek do mięs oraz warzyw. Świetnie sprawdza się także użyty jako marynata. Przepis na sos chimichurri jest bardzo prosty a sam sos robi się ekspresowo. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Sos chimichurri Składniki na sos chimichurri. 5 dkg świeżej natki pietruszki 1 duża papryczka chili 1 papry... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...