Pulpety szwedzkie

Pulpety szwedzkie

Pulpety szwedzkie

Przepis na : obiad

Pulpety szwedzkie to małe pulpeciki w kremowym sosie. Ich podstawą jest mięso mielone wołowe połączone z mięsem wieprzowym, jajko, bułka, cebula oraz przyprawy. Z masy mięsnej formowane są małe kulki, które najpierw smaży się na oleju, a później łączy z sosem. Sos do pulpetów szwedzkich to sos na zasmażce. Przygotowanie sosu rozpoczyna się od podsmażenia na maśle mąki, dolania do niej bulionu, a w późniejszym etapie także śmietanki, musztardy oraz przypraw. Jedną z przypraw, którą ja zawsze dodaję do mojego sos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.