Przepis na : deser
Jeśli jeszcze nie próbowaliście popękanych ciasteczek czekoladowych to koniecznie musicie to zmienić. Ciasteczka są intensywnie czekoladowe, fajnie się prezentują a ich przygotowanie jest super proste. Popękane ciasteczka czekoladowe powstają z obtoczenia dość gęstego w konsystencji ciasta czekoladowego w cukrze pudrze. W trakcie pieczenia ciasteczka wyrastają i rozchodzą się tworząc na ich powierzchni popękany wzór. Czas pieczenia ciasteczek zależy od tego jaki efekt końcowy konsystencji ciasta w środku chce... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...