Pomidorówka to tradycyjna zupa kuchni polskiej, którą podać można z ryżem, makaronem, grzankami, lanymi kluskami bądź groszkiem ptysiowym. To tylko niektóre oczywiście propozycje na podanie pomidorówki. Podstawą każdej zupy pomidorowej są pomidory, które mogą być świeże, z puszki bądź w formie koncentratu. Ja najbardziej lubię pomidorówkę, która bazuje na świeżych pomidorach , jednak te nie są dostępne przez cały rok. Poza sezonem bardzo często moją pomidorówkę poprawiam odrobiną koncentratu pomidorowego, znacznie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...