Caponata

Caponata

Caponata

Caponata to wywodzące się z Sycylii danie, którego głównym składnikiem jest bakłażan. Bakłażan połączony może być z dodatkowymi warzywami, takimi jak papryka, marchew czy ziemniaki. Danie doprawione jest oliwą z oliwek, kaparami i sosem pomidorowym. Można je serwować samo, często jest również podawane z dodatkiem orzeszków piniowych. Potrawa ta świetnie nadaje się na przystawkę , danie główne oraz jako dodatek do innych dań. Podać można ją z krakersami, pieczywem tostowym, mięsem, ziemniakami bądź ryżem. Poniże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.