Przepis na : obiad
Bez wątpienia biała kiełbasa wielu kojarzy się z Wielkanocą i co niektórzy tylko w tym świątecznym czasie po nią sięgają. A szkoda, gdyż śmiało można się nią zajadać przez okrągły rok. Jest smacznym dodatkiem nie tylko do żurku ale także do zapiekanek, pieczeni, potrawek, można ją zapiekać z dodatkiem warzyw oraz gotować. W takiej najprostszej formie czyli gotowanej, białą kiełbasę lubię podawać na śniadanie bądź na kolację z dodatkiem pieczywa oraz jakiegoś sosu. Jest to często sos taki jak musztarda, chrza... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...