Sajgonki, czyli takie jakby azjatyckie krokiety. Zwane są zresztą również krokietami wiosennymi, czy naleśnikami wiosennymi. Sajgonki są popularnym daniem kuchni zarówno chińskiej, jak i ogólnie kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Występują w wersji smażonej, jak i niesmażonej. Również występują z surowymi warzywami, jak i z poddanymi obróbce cieplnej. Ogólnie spora dowolność, w zależności od regionu. Zresztą sajgonki są nie tylko warzywne. Nadzienie może być również mięsne, a znam też wersję z krewetkami.... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...