Dla kogo: dla fanów babek dla kochających migdały dla lubiących łatwe przepisy Składniki: 300g mąki (2 szklanki) 125g drobno zmielonych migdałów szczypta soli 375g miękkiego masła (prawie dwie kostki) łyżeczka proszku do pieczenia 550g cukru 2 łyżeczki olejku migdałowego łyżeczka olejku waniliowego lub ekstraktu z wanilii szklanka mleka (250ml) 6 jajek 75g migdałów z płatkach lub migdałów pokrojonych (do posypania ciasta) Wykonanie: W misce zmieszać mąkę, zmielone migdały, proszek do pieczenia i sól. W drug...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...