Babka tęczowa

Babka tęczowa

Babka tęczowa

   Puszysta, delikatna a na dodatek kolorowa ucierana babka.Składniki:-6 jajek-szklanka cukru-szklanka mąki oraz dodatkowo jedna duża łyżka-czerwony kisiel w proszku-cukier wanilinowy-łyżka kakao-łyżka suchego maku ( najlepiej mielonego)-2 łyżki oleju-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywna pianę.Dodajemy cukier i cukier wanilinowy i miksujemy do rozpuszczenia cukru.Dodajemy olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy.Powstałe ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, mak, kakao, ciekawe przepisy, mielone, ciasto na niedziele, jajko, babki, ciasto z makiem, pieczeń z mielonego, ciasto z białek , ciasto ucierane , puszyste ciasto

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.