Dorada jest niesamowitą rybą, rewelacyjną pod każdą postacią. Upieczenie jej zamkniętej w foli jeszcze bardziej wydobywa jej smak. Gdy jest gotowa i rozkładamy folię wydobywa się niesamowity zapach. Po prostu palce lizać. Składniki: 2 całe świeże Dorady sól pieprz masło 4 plasterki cytryny Wykonanie: Z ryb zeskrobać łuski, odciąć boczne płetwy, wypatroszyć, usunąć oczy i skrzela. Następnie dokładnie umyć ryby. Osuszyć ryby ręcznikiem papierowym. Rozłożyć folię aluminiową błyszczącą stroną do góry i posmarować miejsce w... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...