Kolejna propozycja na świąteczny stół. Tym razem galareta, ale podana zupełnie inaczej. Szynka z delikatnym chrzanowym kremem, a całość podana z wielkanocnym akcentem czyli jajkiem. Może w tym roku pokusicie się o taką wersję galarety? Składniki : *12 plastrów cienko pokrojonej szynki konserwowej * 2 jajka ugotowane na twardo * 3 łyżki chrzanu * 3 łyżki majonezu * opakowanie żelatyny na 2 litry rosołu * 2 litry rosołu Przygotowanie : Chrzan rozetrzeć z majonezem, posmarować każdy plasterek szynki... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...