Będąc w sklepie wpadła mi do ręki fioletowa marchewka. Postanowiłam z niej zrobić surówkę z jabłkiem, jak się okazało później był to strzał w dziesiątkę, wyszła pyszna i soczysta. Była idealnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 3 fioletowe marchewki 1 duże jabłko 1 łyżeczka miodu olej sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać miód, olej, całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Smacznego! ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.