Za oknem jesień i to taka jaką nie lubię ... zimna i deszczowa, a sezon dyniowy w pełni trwa więc trzeba korzystać ile się da. Dziś na obiad były placki, p yszne, chrupiące w cudownym kolorze. Kto jeszcze nie próbował placków z dyni to zapraszam po przepis. Składniki: 500 g obranej bez pestek dyni 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 2 ząbki czosnku imbir olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Obraną dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski przełożyć dynię, dodać przeciśnięty przez ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Magiczna kuchnia Kasi- blog kulinarny pełen domowych potraw i wypieków.