Składniki: -4 jabłka -sok z połowy cytryny -1 łyżeczka cynamonu -1 łyżeczka cukru z wanilią -3/4 kostki masła -3/4 szklanki cukru brązowego -200 dag. mąki pszennej -3 jajka -1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy pestki i kroimy w ósemki. Dodajemy sok z cytryny, cynamon, cukier z wanilią i dokładnie mieszamy. W osobnej misce ucieramy masło z cukrem. Dodajemy po 1 jajku i dalej ucieramy. Następnie stopniowo dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ucieramy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...