Wyborne pączki parzone Lucyny Ćwierczakiewiczowej z konfiturą z pomarańczy

Wyborne pączki parzone Lucyny Ćwierczakiewiczowej z konfiturą z pomarańczy

Wyborne pączki parzone Lucyny Ćwierczakiewiczowej z konfiturą z pomarańczy

To przepis z książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Nie raz już piekłam z tego przepisu, tym razem dodałam inne nadzienie. To wyborne pączki, jak napisała autorka. Takie też są. Zachowują długo swoją wilgotność i smak z uwagi na część zaparzanej mąki. Najlepsze na drugi i trzeci dzień! To wyjątkowość tego przepisu. Bardzo polecam! Z tej ilości składników wychodzi 35-40 pączków. Wszystkie składniki do ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Do nadzienia użyłam domowej konfitury z pomarańczy EKO, z których skó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.