Jeśli mamy suszarkę spożywczą to najwyższy czas zabrać się za suszenie pomidorów. Do suszenia najlepsze są pomidory polne, podłużne i mięsiste. Powinny być dojrzałe ale dość twarde. Na 4 sita w suszarce spożywczej potrzebujemy 4 kg pomidorów. Najlepsze są takie średniej wielkości. Zbyt duże dłużej się suszą. Kiedy suszyłam pomidory po raz pierwszy, zalewałam już wysuszone gorącym olejem / temp. oleju około 70st./ w małych słoikach. Jednak uważam, że najlepiej przechowują się bez oleju. Jeśli potrzebujemy p... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...