Migdałowe ciasteczka w dwóch odsłonach

Migdałowe ciasteczka w dwóch odsłonach

Migdałowe ciasteczka w dwóch odsłonach

  Piekłam je 2 razy w grudniu. Najpierw z nadzieniem makowym. Mak przygotowałam jak do makowej strucli. Można pominąć bakalie, ale ja dodałam tylko bardzo drobno je pokroiłam. Ciastka zostały zjedzone w tempie allegro:) Do tych  z dżemem użyłam 2 rodzaje domowych dżemów: truskawkowy i mirabelkowy. Wymieszałam oba i zredukowałam do odpowiedniej konsystencji Wystarczy podgrzewać je w szerokim garnku na małym ogniu.  Ciastka po upieczeniu są chrupiące, włożone do pudełka delikatnie miękną nie tracąc swo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.