W książce Lucyny Ćwierczakiewiczowej jest mnóstwo przepisów na mazurki. Do tej pory piekłam mazurek królewski, mazurek z masą czekoladowo-śmietankową i o tajemniczej nazwie, lursowski. / zdjęcia poniżej z linkiem do przepisów /.| Przeszukując ponowne książkę autorki natknęłam się na mazurek o tajemniczej, nic dla mnie nieznaczącej nazwie, lursowski. Wydawał się prosty i szybki w przygotowaniu. Zaczęłam przeszukiwać Internet z nadzieją, że coś na ten temat znajdę. Niewiele tego było. Jednak udało się! ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...