Kurczak pieczony w garnku rzymskim jest soczysty i wyjątkowo smaczny. Nie musimy go w trakcie pieczenia doglądać tak często jak przy pieczeniu tradycyjnym sposobem. Dopiero pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywę i ewentualnie podpiekamy aby był bardziej przyrumieniony. Tym razem dodatkowo podrumieniłam kurczaka wyjmując go z garnka i kładąc na blachę z upieczonymi już warzywami. Pieczenie kurczaka i warzyw trwało około 90minut. Kurczak zagrodowy pieczony w całości z ziołami, cytryną i warzywami Potrzebujemy Kurc... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...