Ryba w sosie porowym

Ryba w sosie porowym

Ryba w sosie porowym

 Grillowana ryba w sosie z porami, zabielona śmietaną. Świetnie smakuje zarówno z makaronem jak i kaszą pęczak. Składniki: 650 g ryby (waga mrożonej, u mnie miruny ze skórą - waga po rozmrożeniu - ) duży por - biała i jasnozielona część - 150g, sól, pieprz, 2 - 3 łyżeczki przyprawy do ryb, duża łyżka masła, 200 ml śmietany 30%, 100 ml bulionu. Przygotowanie: Rybę dzielmy na  kawałki, z każdej strony posypujemy solą i  pieprzem oraz przyprawą do ryb. Grillujemy na patelni grillowej lub grillu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.