Pikantny sos cebulowo - cytrynowy do mięsa
Pikantny sos cebulowo - cytrynowy do mięsa
Składniki: ok 500 -600 g mięsa szynki, 2 duże cebule, 1 duży ząbek czosnku, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy, pieprz kolorowy, sól czosnkowa, sól - do smaku 2 łyżki masła klarowanego Przygotowanie: Mięso kroimy w plastry ok 2 cm. Obtaczamy w ziołach prowansalskich, dużej ilości pieprzu cytrynowego i świeżo zmielonego kolorowego. Odstawiamy na około 30 minut do lodówki. Podsmażamy na łyżce masła po ok 30 sekund z każdej strony. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, tak aby przykryła mię... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje
Autor
Lena Gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, kluski, szynka, sosy, szynka gotowana, sos czosnkowy
Inne przepisy z Lena Gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję