Mus rabarbarowy

14
  • Mus rabarbarowy
  • Mus rabarbarowy

    Świetny dodatek do deserów, naleśników, gofrów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Słodki i lekko kwaśny jednocześnie. Składniki: (na mały słoiczek) 3 rabarbary po ok 30cm każdy, 4 łyżki cukru, 2 łyżki wody. Przygotowanie: Rabarbar myjemy, kroimy na około 2 cm kawałki. Przekładamy do rondla, dodajemy wodę oraz cukier. Dusimy przez około 5 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Po tymczasie rabarbar powinien być całkowicie miękki, rozpadający się. Jeśli mazbyt dużo wody, należy przecedzić na sitku. Przekładam... Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Lena Gotuje

    Dodaj komentarz