Mus rabarbarowy

Mus rabarbarowy

Mus rabarbarowy

Świetny dodatek do deserów, naleśników, gofrów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Słodki i lekko kwaśny jednocześnie. Składniki: (na mały słoiczek) 3 rabarbary po ok 30cm każdy, 4 łyżki cukru, 2 łyżki wody. Przygotowanie: Rabarbar myjemy, kroimy na około 2 cm kawałki. Przekładamy do rondla, dodajemy wodę oraz cukier. Dusimy przez około 5 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Po tymczasie rabarbar powinien być całkowicie miękki, rozpadający się. Jeśli mazbyt dużo wody, należy przecedzić na sitku. Przekładam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.