Składniki: 5 jajek, duży plaster szynki, 4 średniej wielkości marynowane pieczarki, łyżka majonezu, łyżka posiekanego szczypiorku, kiełki rzodkiewki do ozdoby, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Szynkę i pieczarki drobno siekamy. Po ugotowaniu jajek przekrawamy na pól i wyjmujemy żółtka. Mieszamy je razem z szynką, pieczarkami, majonezem,szczypiorkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z kiełkami. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...