Arbuzowa lemoniada

Arbuzowa lemoniada

Arbuzowa lemoniada

Zimna, orzeźwiająca lemoniada z arbuzem - idealny napój na upalne letnie dni! Składniki: arbuz około 1,5 kg, półtorej cytryny, około 700ml zimnej wody, 100 ml ciepłej wody, 4-5 łyżek cukru, liście mięty lub melisy Przygotowanie: W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier. Studzimy. Z cytryn wyciskamy sok. Z miąższu arbuza usuwamy pestki, kroimy w kostkę i blendujemy. Następnie przecedzamy przez sitko, aby pozbyć się pozostałych pestek i namiaru miąższu. Dodajemy sok z cytryn, wodę z cukrem i zalewamy ok 700 ml zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.