Szwedzkie ciasteczka imbirowe Szwedzkie ciasteczka imbirowe (pepparkakor) to korzenne kruche ciastka idealne na Święta i chłodne dni. Podobne piecze się również w Finlandii i innych krajach skandynawskich. Są proste w przygotowaniu, ale podczas pieczenia należy pamiętać o kilku sprawach. Do ciasteczek szwedzkich używamy tradycyjnie melasy, ale możecie zastąpić ją syropem daktylowym lub ewentualnie syropem klonowym - z dodatkiem klonowego zmieni się smak i kolor ciastek. Ciasto na ciasteczka imbi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...