Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec japoński to pyszne ciasto. Mokre, pachnące, z dodatkiem jabłka. Idealne na Święta Co nam trzeba? puszka gotowego mielonego maku 4 średniej wielkości jabłka 5 jajek 100 g orzechów włoskich 1500 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g miękkiego masła, 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki pszennej Dodatkowo: 100 ml kremówki tabliczka mlecznej czekolady Kolorowe wiórka, posypki, dowolnie Robimy! Masło i cukier ucieramy mikserem na puszystą masę. Jajka rozdzielamy żółtka od białek. Dodajemy żółtka...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, czekolada, ciasto, makowce, ciastka kremówki, mielone, mak, polewa czekoladowa, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ciasta z jabłkami, jajka na święta, ciasto czekoladowe, ciasto z makiem, ciasta czekoladowe, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasto ucierane

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.