Makowiec japoński to pyszne ciasto. Mokre, pachnące, z dodatkiem jabłka. Idealne na Święta Co nam trzeba? puszka gotowego mielonego maku 4 średniej wielkości jabłka 5 jajek 100 g orzechów włoskich 1500 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g miękkiego masła, 5 łyżek kaszy manny 5 łyżek mąki pszennej Dodatkowo: 100 ml kremówki tabliczka mlecznej czekolady Kolorowe wiórka, posypki, dowolnie Robimy! Masło i cukier ucieramy mikserem na puszystą masę. Jajka rozdzielamy żółtka od białek. Dodajemy żółtka...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat