Przepis na : obiad
Zostało Ci za dużo ryżu z obiadu? Dodaj kilka składników i wyczaruj pyszne kotlety! Co nam trzeba? 200g ryżu- ja używam Kupiec 6 jajek ugotowanych na twardo 100ml mleka łyżka oleju 2 jajka po poł łyżeczki soli, pieprzu i papryki słodkiej i ostrej bułka tarta olej do smażenia Robimy! Ugotowany ryż wrzucamy do miski, dodajemy mleko, olej, przyprawy i jajka pokrojone w drobną kosteczkę. Mieszamy całość dodając 2 jajka surowe i przyprawiamy. Formujemy kulki, lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej leciutko ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat