Koper włoski duszony

Koper włoski duszony

Koper włoski (fenkuł) to roślina, która ma charakterystyczny, anyżkowy smak i silny zapach. Zawarte w niej olejki eteryczne mają właściwości lecznicze: usuwają wzdęcia, uspokajają, pobudzają trawienie. Do celów spożywczych nadaje się zarówno bulwa kopru włoskiego, jego liście, jak i nasiona. W tym poście pokaże Wam jak pysznie przyrządzić bulwę, którą będziecie się zajadać ze smakiem! Co nam trzeba? Bulwa kopru włoskiego 2 łyżki masła 100ml wody 2 łyżki posiekanego koperku sól i pieprz czarny po pół łyżeczk...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.