Pierwszą styczność z mieszanką przypraw cajun miałam kilka lat temu. Pochodzący z Luisiany mąż koleżanki, z zamiłowania kucharz, używał jej do przyrządzania jambolayi. Miał jedną sprawdzoną markę, która według niego była “jedyną prawdziwą” Ja zamiast kupować, sama robię cajun w domu. I moim zdaniem ta mieszanka też jest prawdziwa Polecam! Składniki: 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżeczka tymianku 1... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...