Dziś chciałam zaproponować Wam sals ę mango, która jest znakomitym dodatkiem do potraw mięsnych i rybnych. Słodki i świeży smak mango doskonale komponuje się z wyraźnym i zdecydowanym smakiem czerwonej cebuli, natki pietruszki i limonki a papryczka chili dodaje salsie odrobinę pikantności. Przy okazji chciałabym zaprosić Was na jutrzejszy wpis z salsą mango w roli głównej. SKŁADNIKI 2 mango 1 czerwona cebula 1 limonka 1 papryczka chili 3-4 łyżki&nb... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".