Pieczona frittata z cukinią (Frittata di zucchine al forno)

Pieczona frittata z cukinią (Frittata di zucchine al forno)

Pieczona frittata z cukinią (Frittata di zucchine al forno)

Pieczona frittata z cukini ą  kojarzy mi si ę  z rozpoczynającą si ę  wiosn ą  a udekorowana kwiatami może być efektown ą   przekąską w czasie zbliżających si ę  Świąt Wielkanocnych. SKŁADNIKI 5 cukinii 4 jaja 250 gr ricotty 40 gr parmezanu 200 ml mleka 2 ząbki czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek só l, pieprz   PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, przepisy na święta, przekąska, przekąski

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.