Pieczona frittata z cukini ą kojarzy mi si ę z rozpoczynającą si ę wiosn ą a udekorowana kwiatami może być efektown ą przekąską w czasie zbliżających si ę Świąt Wielkanocnych. SKŁADNIKI 5 cukinii 4 jaja 250 gr ricotty 40 gr parmezanu 200 ml mleka 2 ząbki czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek só l, pieprz PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy po... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".