Domowe masło migdałowe (Burro di mandorle)

Domowe masło migdałowe (Burro di mandorle)

Domowe masło migdałowe (Burro di mandorle)

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na domowe  masło orzechowe  oraz mas ł o orzechowe z kakao .  Od tej pory dosta ł am od Was kilka zapytań o alternatyw ę  dla mas ł a orzechowego, zw ł aszcza dla os ó b z alergi ą  na orzechy arachidowe. Mam nadziej ę , że m ó j dzisiejszy przepis na mas ł o migda ł owe b ę dzie idealn ą  propozycj ą  dla alergików i osób, które chciałyby przygotować wspomniane masło w domu, a nie kupować w sklepie.  Mas ł o jest bardzo proste... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przekąski, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.