Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na domowe masło orzechowe oraz mas ł o orzechowe z kakao . Od tej pory dosta ł am od Was kilka zapytań o alternatyw ę dla mas ł a orzechowego, zw ł aszcza dla os ó b z alergi ą na orzechy arachidowe. Mam nadziej ę , że m ó j dzisiejszy przepis na mas ł o migda ł owe b ę dzie idealn ą propozycj ą dla alergików i osób, które chciałyby przygotować wspomniane masło w domu, a nie kupować w sklepie. Mas ł o jest bardzo proste... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".