Szparagi w boczku z pomidorami rozmarynem

Szparagi w boczku z pomidorami rozmarynem

Szparagi w boczku z pomidorami rozmarynem

Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 13,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżych szparagów (ok. 24 szt.) 8 plasterków boczku parzonego 1 pomidor 1 ząbek czosnku świeży rozmaryn masło sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Szparagi myjemy, ucinamy stwardniałe końcówki i obieramy ze skórki. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 4-5 min. Ugotowane szparagi przelewamy zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na desce układamy zachodzące na siebie dwa plastry boczku. Na nich układamy pęczek z sześciu szpa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.