Majonez to chyba najbardziej znany sos, który ma zastosowanie w wielu potraw, jest znany praktycznie we wszystkich kuchniach świata. Można go kupić w sklepie, ale znacznie prościej będzie przygotować go w domu. Domowy majonez jest bez konserwantów, więc jest znacznie zdrowszy, jednak przechowywać go można znacznie krócej. Po przygotowaniu przekładamy do słoiczka i może stać w lodówce kilka dni. Jego zrobienie jest bardzo szybkie, więc zawsze lepiej przygotować go na świeżo. Składniki 1 żółtko 2 łyżki octu w... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...