Smażenie na oliwie z oliwek – czy jest zdrowe?

Smażenie na oliwie z oliwek – czy jest zdrowe?

Smażenie na oliwie z oliwek – czy jest zdrowe?

Oliwa z oliwek jest jednym z najzdrowszych tłuszczów, które stosowane są od tysięcy lat. Bez niej, nie istniałaby kuchnia śródziemnomorska. Jej używanie wiąże się z wydłużonym życiem i mniejszym prawdopodobieństwem wystąpienia chorób układu krążenia. Chociaż najzdrowiej jest nie smażyć, wybór oliwy z oliwek będzie najlepszy. Zalety oliwy z oliwek: jest zdrowsza od większości olejów jej smak podkreśla wiele dań istnieje niskie ryzyko spalania się oleju przez polifenole oliwa z pierwszego tłoczenia utlenia si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.