WIŚNIE W SYROPIE

WIŚNIE W SYROPIE

WIŚNIE W SYROPIE

WIŚNIE W SYROPIE Wiśnie w syropie to idealne wspomnienie lata podczas zimowych, chlodnych dni. Takie wiśnie możemy użyć do różnego rodzaju wypieków, deserów czy też pierogów. Serdecznie zapraszam do zapoznania się z przepisem. Skladniki: 2 kg wiśni 1 litr cukru Przygotowanie: 1. Wiśnie dokładnie myjemy i drylujemy 2. Przekładamy do większej miski i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na minimum 3-4 godziny by wiśnie puściły sok (ja na ogół rano dryluje, zasypuje cukrem a na wieczor je pasteryzuje lub zostaw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnie z Polką na Kresach

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.