PRZECIER, MUS JABŁKOWY NA ZIMĘ

PRZECIER, MUS JABŁKOWY NA ZIMĘ

PRZECIER, MUS JABŁKOWY NA ZIMĘ

PRZECIER, MUS JABŁKOWY NA ZIMĘ Dzisiaj zapraszam na jeden z obowiązkowych przepisów , które robię każdego roku. Taki przecier, mus można wykorzystywać do szarlotek, nalesnikow, można traktować jak powidlo do posmarowania racuszków, omletow itp. Skladniki: 5 kg jablek 1-1,5 kg cukru 1 szklanka wody 1 łyżeczka cynamonu* 1 opakowanie cukru waniliowego* *opcjonalnie Przygotowanie: 1. Jablka dokladnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze kawałki 2. Wrzucamy do dużego garnka, wlewamy wodę i gotujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnie z Polką na Kresach

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.