Mój ulubiony deser, który jest w tym wydaniu słodki i mocno alkoholowy. Dla tych którzy go znają nie trzeba nic więcej pisać a jak ktoś go nie zna to bardzo polecam. Śląska kopa Składniki: - 400 g kokosanek - 400-500 g mieszanych owoców z puszki - 150 ml wódki - 100-150ml syropu z owoców - 2 łyżki rodzynek - 400 ml śmietana 30 % - 2 op. śmietanfixu Przygotowanie: Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem(ilość taka, aby powstała masa ni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...