Śląska kopa

Śląska kopa

Śląska kopa

Mój ulubiony deser, który jest w tym wydaniu słodki i mocno alkoholowy. Dla tych którzy go znają nie trzeba nic więcej pisać a jak ktoś go nie zna to bardzo polecam. Śląska kopa Składniki: - 400 g kokosanek - 400-500 g mieszanych owoców z puszki - 150 ml wódki  - 100-150ml syropu z owoców - 2 łyżki rodzynek - 400 ml śmietana 30 % - 2 op. śmietanfixu Przygotowanie: Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem(ilość taka, aby powstała masa ni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne życie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.