Sk艂adniki: ( porcja na 40 sztuk/ szklanka 250 ml, 艣rednica k贸艂ka 6 cm) Rozczyn: Dro偶d偶e 艣wie偶e 25 g Mleko letnie 1/2 szklanki Cukier 艂y偶ka M膮ka pszenna 艂y偶ka Ciasto: M膮ka pszenna 500 g Mleko letnie 1/2 szklanki Jajko S贸l 艂y偶eczka Olej 1/4 szklanki Farsz: Kapusta kiszona 400 g Pieczarki 400 g Cebula 艣rednia S贸l Pieprz Dodatkowo: Jajko (do posmarowania pasztecik贸w przed pieczeniem) Przygotowanie: W misce wymiesza膰 sk艂adniki na rozczyn, przykry膰 艣ciereczk膮 i odstawi膰 do wyro艣ni臋cia na ok. 15 minut. Do osobnej...
Gotuje bo lubi臋 :)