🥟 Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami 🥟

🥟 Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami 🥟

  Składniki: ( porcja na 40 sztuk/ szklanka 250 ml, średnica kółka 6 cm) Rozczyn: Drożdże świeże 25 g Mleko letnie 1/2 szklanki Cukier łyżka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g Mleko letnie 1/2 szklanki Jajko Sól łyżeczka Olej 1/4 szklanki Farsz: Kapusta kiszona 400 g Pieczarki 400 g Cebula średnia Sól Pieprz Dodatkowo: Jajko (do posmarowania pasztecików przed pieczeniem) Przygotowanie: W misce wymieszać składniki na rozczyn, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut. Do osobnej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.