Pierogi ruskie - sprawdzony przepis ✔️

Pierogi ruskie - sprawdzony przepis ✔️

Pierogi ruskie - sprawdzony przepis ✔️

 Składniki: ( z podanej porcji wyszło 66 sztuk, szklanka 250 ml) Ciasto: Mąka 600 g Woda ciepła 1 i 1/2 szklanki Sól łyżeczka Farsz: Twaróg półtłusty 500 g ( u mnie mielony) Ziemniaki 800 g Cebula duża  Olej ze smażenia cebuli 2 łyżki Sól łyżeczka Pieprz 1/2 łyżeczka Przygotowanie: Ziemniaki obrać ugotować w osolonej wodzie i przestudzić. Przecisnąć przez praskę, dodać usmażoną cebulę pokrojoną w kostkę, twaróg, sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać. Dodać 2 łyżki oleju ze smażenia cebuli i ponownie w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.