Mini ptysie z kremem budyniowym

Mini ptysie z kremem budyniowym

Mini ptysie z kremem budyniowym

Składniki: szklanka 250 ml (porcja na ok 60 sztuk) Cisto: Woda szklanka Masło 100 g Mąka pszenna szklanka Proszek do pieczenia łyżeczka Jajka 5 Krem: Mleko 750 ml Cukier szklanka Budyń waniliowy 2 Masło 100 g Przygotowanie: Wodę zagotować z masłem. Do gotującej wody wsypać proszek do pieczenia i mąkę i energicznie wymieszać. Zdjąć z ognia i przestudzić. Po przestudzeniu dodać jajka i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć do szprycy i wyciskać małą ilość ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli nie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.