Składniki: (szklanka 250 ml) (blaszka 23x33 cm) Biszkopt: Jajka 5 Mąka pszenna 3/4 szklanki Mąka ziemniaczana 1/4 szklanki Cukier 3/4 szklanki Krem: Bułka kajzerka 2 Mleko 3 szklanki Cukier 1/2 szklanki Wiórki kokosowe 100 g Masło 200 g Kokosowa posypka: Wiórki kokosowe 1 i 1/2 szklanki Masło łyżka Cukier 1/2 szklanki Dodatkowo: Woda 1/2 szklanki wody + łyżka soku z cytryny Dżem z czarnej porzeczki Przygotowanie: Przygotowanie kremu: Kajzerki namoczyć w 500 ml mleka i odstawić na ok. 15 minut. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)