Domowy chleb z chrupiącą skórką na maślance

Domowy chleb z chrupiącą skórką na maślance

Domowy chleb z chrupiącą skórką na maślance

Składniki: (szklanka 250 ml, wielkość naczynia do pieczenia 5 l) Mąka pszenna 500 g ( użyłam typ 650) Mąka żytnia 300 g ( użyłam typ 720) Maślanka 2 szklanki ( 500 ml) Woda letnia 70 ml Drożdże świeże 30 g Miód łyżeczka Sól dwie łyżeczki Maślankę, drożdże oraz miód podgrzać lekko w rondelku do rozpuszczenia miodu. ( maksymalnie do temperatury 35 stopni). Do dużej miski wsypać mąki, wodę, sól oraz składniki podgrzane z rondelka. Ciasto wyrobić do połączenia się składników. odłożyć ponownie do miski i przykryć ś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.