Biszkopt - najlepszy przepis, rzucany, bez proszku do pieczenia

Biszkopt - najlepszy przepis, rzucany, bez proszku do pieczenia

Biszkopt - najlepszy przepis, rzucany, bez proszku do pieczenia

Składniki: (tortownica lub rant 22-25 cm) (szklanka 250 ml) Jajka 5 sztuk wielkość L Cukier drobny do wypieków 3/4 szklanki Mąka pszenna tortowa 3/4 szklanki Mąka ziemniaczana 1/4 szklanki Przygotowanie: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną pianę. Dodajmy cukier patiami łyżka po łyżce. Po każdym dodaniu łyżki cukry miksujemy ok 15-20 sekund i dopiero dodajemy kolejną łyżkę. (Miksujemy aby cukier zdążył się rozpuścić w białkach). Postępujemy tak do całkowitego dodania cukru. .W... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.