Szakszuka z fetą i olejem rzepakowym

Szakszuka z fetą i olejem rzepakowym

Szakszuka z fetą i olejem rzepakowym

Przepis na : śniadanie

Szakszuka to danie wywodzące się z kuchni orientalnej, a dokładnie z kuchni tunezyjskiej. Szakszuka oznacza bałagan. Ja tu bałaganu nie widzę, natomiast samo słowo brzmi cudnie. Oczywiście jej rodzajów jest mnóstwo. W zależności od tego z jakiego państwa zechcemy wykorzystać przepis na nią, jej składniki będą się nieco różnić. To idealna propozycja na wspólne leniwe śniadanie. Do jej przygotowania użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega - 3 i dlatego jest bard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.